Apple Opened Redesigned Fifth Avenue Store Cube


Construction crews spent the last few months revamping the 32-foot glass cube, which previously consisted of 90 glass panes. The new cube features 15 larger panes of glass, and it is almost “seemless” without nearly all of the hardware, which previously held glass panes together.

Apple has also modernized the plaza, installing new pavers and water drains, while removing bollards that surrounded the store.

In July a large structure was placed over the cube to hide the working process being done on the site. During the last few months customers have to pass through a makeshift entrance to access the store. The project is estimated to cost Apple $6.7 million and the store was opened all the time even when construction work was under way.


The original glass cube is said to have been designed by Steve Jobs and this landmark is one of the most photographed in New York City.

The all-glass design of the store has even inspired Apple to open similar projects, including its flagship store in Shanghai that has the form of cylinder. Like the glass cube store, its entrance is a staircase that enclosed in glass.

Below is the video that shows first customers entering the reopened store.

Follow us on Twitter:     

| |


Leave a comment, read comments [1]

Written by maxim

Friday, November 4, 2011. 20:50

One Response to 'Apple Opened Redesigned Fifth Avenue Store Cube'

Subscribe to comments with RSS

  1. Это грандиозно!



    5 Nov 11 at 8:04 am

Leave a Reply

You can login with iPhoneRoot account here.